Mini cozonac

de jolygina in Prajituri, 8 Iul 2013 | 6695 vizualizari

 

am facut cozonacelul acesta de inaltare ,dar cum nu am avut timp sa le postez ,in sfarsit astazi am avut asa o portita

 

INGREDIENTE

  • 100g unt
  • 4 oua
  • coaja de la o lamaie
  • 200ml lapte
  • un cub de drojdie
  • 300 g zahar
  • 1 kg de faina( daca mai e nevoie mai adauga-ti)
  • 200 g rahat
  • 100g nuca
  • un albus
  • 50 g zahar pudra
  • 100g stafide mari
  • o lingurita de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cozonac:

Pregatim drojdia amestecand-o cu laptele caldut ,zaharul   si galbenusurile de ou ,cand s-au amestecat bine le adaugam la faina care a fost si ea amestecata cu coaja de lamaie, stafidele si sarea .

Le incorporam bine pe toate ,adaugam apoi albusurile batute spuma ,iar la sfarsit untul topit il incorporam bine .Lasam coca sa creasca cat sa-s dubleze volumul iar intre timp macinam nucile si le amestecam cu albusul batut spuma si zaharul pudra iar rahatul il taiem cubulete .

Cand coca a crescut indeajuns o framantam putin pe masa de lucru cu putin ulei si formam bilute d coca pe care le intindem in forma de dreptunghi ,umplem aceste dreptunghiuri cu rahat si nuca le rulam si impletim doua cate doua apoi le inodam si le asezam in forme de briose .Ungem cu galbenusul de ou si punem putin zahar brun deasupra .

Le punem in cuptor la 180 de grade timp de 30 de minute ,se coc mai repede fiind forme mai mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cozonac" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac elvetian